perjantaina, elokuuta 17, 2007

Viimeinkin se selvisi

Kokoomuksen eduskuntaryhmän (silloinen) puheenjohtaja Ben Z. kysyi kyselytunnilla 8.9.2005:
"Ben Zyskowicz/kok: Arvoisa herra puhemies! Viime päivinä on polttonesteiden hinta ollut ennennäkemättömän korkealla. Pahin hintapiikki näyttäisi nyt onneksi olevan ohi, mutta silti jo useampi kuukausi on oltu todella korkealla tasolla. Suomi on pitkien välimatkojen, kylmän ilmanalan maa, ja näistä korkeista hinnoista kärsivät matkakustannukset, asumiskustannukset, maa- ja metsätalous, tietysti koko raskas liikenne ja sitä kautta myös koko kansantalous. Veron osuus on valtava polttoaineiden hinnoissa, ja tällä hetkellä hallitus rahastaa kansalaisia näillä korkeilla hinnoilla, koska veron osuus tätä kautta tuottaa yhä enemmän. Aikooko hallitus tehdä asialle jotain?"

Selvisipähän sekin mitä tuolloin kokoomus tarkoitti asialle jotain tekemisellä. Veroa olisi pitänyt korottaa, jotta saadaan lisää rahaa. Jotkut saattoivat kuvitella, että olisi pitänyt alentaa. Mutta mitä ilmeisemmin ei, kun katsoo bensan hintaa nyt ja toisaalta budjettiehdotelmaa, jossa veroa korotetaan.

Kaikki näemmä selviää aikanaan.

EDIT 18.8. Olihan siellä hallituksen ministeri Pekkarinen(maal.) silloin 05 vaatimassa niitä veronalennuksia ja kokoomus kunnostautui asiassa muutenkin. Linkit vuoden 05 merkintöihin asiasta tässä blogissa.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Öljyn tynnyrihinta samana päivänä kun Ben piti kyseisen puheen 8.9.2005 oli USD 64.49. Tänään hinta pyörii tuossa USD 71 yläpuolella. Nyt siis öljynhinta on n. 10% kalliimpaa. Kokoomuksen logiikka on...???