tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Työreformi

Ennen varsinaiseen päivän merkintään menemistä, eilisen Korhonen. Maalaisliiton puoluesihteeri heitti Nelosen uutisissa, että 2000 ay-toimitsijaa tekee palkallisesti vaalitöitä SDP:lle. Ottia tuota. SAK:laisessa ay-liikkeessä on henkilökuntaa suurinpiirtein 2500 ja toimitsijoita alle 1000. Siksi toisekseen saa tulla, vaikka tänne meidän käytäville katsomaan, eipä näytä äkkiä vilkaistuna kovin montaa työhuonetta tyhjänä olevan...

Mutta siis: Työreformi! Kaiken maalaisliittolaisuuden demoninen ruumiillistuma, jolla edelleen mätkitään puolin ja toisin, vaikka tiukat ja aina yhtä luotettavat apilaiset huhupuheet ovat kertoneet Atlanttiin hautaamisessa. Aihe on ajankohtainen vain siksi, että Suomen Kuvalehti kaivoin paperin esiin uusimmassa numerossaan ja kertoi, että demarit ovat ihan issekseen toteuttaneet paljon paperista.

Väitehän on osittain totta, osa reformin esittämistä toimista on Lipposen I ja II ja Vanhasen hallitusten aikana toteutettu.

Mutta, mutta. Tiukimpia vaalipuheita ja propagandaa lukuunottamatta, ei juuri kukaan koskaan väittänytkään, että paperissa olisi kaikki toteuttamiskelvotonta - varsinkin soveltaen, kuten on tapahtunut. Muistan itse väitelleeni maalaisliittolaisten kanssa silloin 90-luvun lopulla ja tulleeni juuri tuohon lopputulokseen.

Ja samaan hengenvetoon piti aina lisätä (koska he kauppasivat sitä pakettina): "Niin kauan kuin paperi sisältää meille ideologisesti täysin mahdottomia asioita, ei muutakaan kokonaisuutta huomioida". Ja ne ideologiset asiat ovat niitä, joita ei ole toteutettu. Ja niitä ovat etunenässä perheverotus ja yleissitovuuden purkaminen.

Henkilökohtaisena mielipiteenä sanottakoon vielä, vaikka olenkin sitä mieltä, että maalaisliiton äänestäminen on kuin tyhjää äänestäisi, että sen työreformin saisi haudata jo retorisena lyömäaseeenakin.

Ei kommentteja: