perjantaina, heinäkuuta 29, 2005

The Blog is Back

No niin, lomat alkavat olla loppusuoralla ja arki kolkuttaa kulman eli viikonlopun takana.

Uumoilemaani kesäpoliittista ankkaa ei näkynyt, tai se oli niin nopea, että lensi ainakin minulta ohi.

Jos ei nyt ankkaa, niin jotain eläintä voisi saada aikaan Kokoomuksen Kataisen aloittamasta viimeisimmästä Nato -kierroksesta. Lienee myös Kokoomuksen puheenohtajajalle selvää, että Nato jäsenyys ei merkitse lisäturvaa terrorismia vastaan. Hänen pitäisi kyllä tuntea olemassa olevat tiedonvaihto yms. sopimukset.

Ei itse keskustelusta sen enempää. Se on ihan yhtä laadukasta kuin sotilasliitto tai puolustuspoliittinen keskustelumme yleensäkin. Puhutaan paljon ja voimaikkaillakin äänenpainoilla, mutta oikeasti ei sanota mitä mieltä ollaan. Esimerkkinä nyt Katainen: mieli tekisi sanoa, että hän haluaa Suomen liittyvän Natoon ja mahdollisimman äkkiä sittenkin, mutta kun ei millään kehtaa sanoa suoraan.

Mielenkiintoisinta tässä on se, että Katainen heiluttaa Nato lippua lähestyvien presidentinvaalien alla. Heidän ehdokkaansa Niinistö on ainakin aiemmin ollut epäilevällä kannalla vaalien käymisestä nato -teemalla. Ja aikaisemmin Niinistö on selvästi osoittanut halutessaan pyörittävän Kokoomusta edelleen miten haluaa. Ottaako Katainen siis itse nyt löysää talutushihnassaan vai Niinistö muuttaa mieltään tai antaa tilaa?

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Welcome back. Jo oli aikakin.