torstaina, helmikuuta 24, 2005

Welcome to Europe, Mr. Bush

Neo sai taas antibioottikuurin, nyt kymmeneksi päiväksi(!). Lääkäri ei ollut ihan varma, että onko toisen korvan putki tukossa tai irti, tosi kiva arpoa asiaa itsekin. Lääkäri ei myöskään ollut ihan varma, että määrääkö lääkkeitä vai ei, vaan kyseli meiltä että pitäisiköhän tämä nyt lääkitä. Toivottavasti kröhä nyt kuitenkin paranisi. Muutama huonosti nukuttu yö tähän väliin pääsi mahtumaan.

Sunnuntaina potkaistiin Mirkan tulevaa eduskuntavaalityötä käyntiin järjestämällä tukiyhdistyksen hallitusta ja toimintaa. Varojen keruu on keskeisessä roolissa. Vaikka ehdokas on hyvä niin kokonaan ilman rahaa emme häntä ensi kerralla saa läpi. Usko läpisaantiin on kuitenkin kova.

Bush tyhmempi kiertää nyt Eurooppaa ja onnistui viimeinkin keksimään, että EU on olemassa. Siihenkin havaintoon tarvittiin toinen virkakausi. Ilmeisesti hän ja hänen naruistaan vetelijänsä eivät välittömästi suunnittele uutta sotaa, koska nyt korostavat uutta yhteistyötä ja Euroopan-Yhdysvaltain akselin tärkeyttä.

Jos uusi sota - esimerkiksi Irania vastaan - olisi suunnitteilla, yhteistyöpuheisiin tuskin tuhlattaisiin aikaa. Tuokin hallinto tietänee, että Euroopan tukea sodalle ei ole saatavissa, vaan lopputulos olisi uusi välirikko. Yhteistyön parantaminen on sinällään tärkeää, sillä vaikka USAn päätöksiin vaikuttaminen on vaikeaa niin yhteistyön kautta siihen on edes joitakin mahdollisuuksia. Konfrontaation kautta ei heidän linjaansa saada mitään toivottua vaikutusta aikaan.

Eurooppalaisilla politiikoilla olisikin tärkeä tehtävä näyttää miten eurooppalainen yhteiskuntamalli - ja sen paras ilmentymä pohjoismainen malli - takaa rauhallisen, tasa-arvoisen ja toimivan yhteiskunnan. Ei tästä mitään varmaan suoraa seuraa, mutta pitkällä aikavälillä jotain voi olla saavutettavissakin. Toivosta ei voi luopua - kaikki on mahdollista.

Ei kommentteja: