maanantaina, marraskuuta 15, 2004

Nuorisolautakunta meni

Helsingin kaupunginvaltuussa edustettuna olevien poliittisten ryhmien neuvottelijat ovat saaneet luottamustoimipaikat jaettu ryhmien kesken. Demarit menettivät nuorisolautakunnan puheenjohtajuuden vihreille eli samalla selvisi ettei allekirjoittanut jatka enää siinä tehtävässä.

Hetken mietittyäni tosin totesin olevani edelleen halukas jatkamaan lautakunnassa, mielelläni varapuheenjohtajan paikalla. Sain näin vielä käytettyä kertynyttä tietotaitoa, että vietyäni ideoitani eteenpäin. Nähtäväksi jää toteutuuko tämä.

Tavallaan nyt käynnissä oleva paikkojen jako on ainakin yhtä merkittävää kuin valtuuston valinta, sillä todellinen vaikuttaminen tehdään lautakunissa. Siellä on käsittelyssä ne pienet konkreettiset asiat, joiden vuoksi kunnallispolitiikka on niin mielenkiintoista ja antoisaa. Kannattaa huomata, että myös Perussuomalaiset ja kommunisitit saivat molemmat kaksi lautakuntapaikkaa, vaikka heidän valtuustorymiensä koko ei tähän oikeuta suoran matematiikan perusteella. Otetaan myös pienempää kannatusta nauttivat (osin ongelmalliset) ryhmät myös mukaan käyttämään valtaa - ja kantamaan vastuuta.