Vantaa suostui selvittämään liitosta Helsingin kanssa. Tämä on voitopuolisesti myönteistä. Varsinkin jos jostain löydetään joku, joka osaa tehdä rationaalisen ja mahdollisimman objektiivisen paperin.
Olisi iditiomismia olla selvittämättä tätä asiaa. Homma on minusta katsoen aika selvä: jos Vantaan ja Helsingin yhdistäminen näyttää sekä taloudellisesti kannattavalta, että demokratian kannalta oleelliset toiminnot (t. lautakunnat ja alujaosta jne.) pystytään järjestämään, niin liittyä pitää. Ei muttia, pitää. Se on silloin ihmisten etu.
Meistä, jotka intuitiivisesti kannatamme liitosta se on sitten myös mukavaa. Niistä toisista se ei ole mukavaa.
Tv-maksut saattavat vaihtua veroksi! Pitkäaikainen kantani ja joskus poliittisesti aktiivisena aikana tavoitteeni. Tapahtuessaan muutos purkaa turhaa byrokratiaa, vahvistaa YLE:n rahoituspohjaa ja tekee maksun vielä halvemmaksi kuluttajille. Tämä on ihan puhdas win-win.
Maksun puolustajat rupeavat nyt käsikirjoituksen mukaan meluamaan Ylen riippumattomuuden vaarantamisesta ja rahoituspohjan muuttumisesta poliittispäätösperusteikseksi. Hö, turhaa höpötystä. Vero on ihan yhtä poliittinen kuin tvlupamaksukin - molempia voi muuttaa eduskunnassa, jos tahtoo, molemmat voi lakkauttaa eduskunnassa, jos haluaa. Yle on nytkin riippuvainen poliittisesta järjestelmästä, mutta niin sen julkisena palveluna pitääkin olla.
2 kommenttia:
Yksityishenkilö Oksa ja toimitsija Oksa taitavat olla ensimmäisen uutisen hyvyydestä ristiriitaisissa tunnelmissa. Helsingin ja Vantaan yhdistyminen tarkoittaisi massiivista henkilöstön saneerausohjelmaa. Vai miten muutoin henkilöstökuluissa säästetään yhdistymisen myötä? Pelkän palkanlaskennan yhdistäminen ei ihan luvatun kokoisia säästöjä tuo siltä puolelta.
No ei. Oksa ja Oksa ovat useimmiten tai lähes aina sama henkilö.
Vai kuvitteletko, että yksityishenkilö Oksa voisi kannattaa massiivista henkilöstön saneeraamisohjelmaa? No, sitähän minäkin.
En jaksa uskoa sellaisen toteutumiseen, ei sellaisia juurikaa ole muissakaan liitoksissa tapahtunut. Mutta jos sellaista esitetään kuntaliitokseen välittömästi kuuluvana, niin siirryn luonnollisesti liitoksen vastustajaksi.
Lisäksi omaan aika paljon luottoa siihen, että henkilöstöjärjestöt torppaavat tuollaiset ehdotukset tai neuvottelevat niistä.
Mulla muuten ei ole hajuakaan minkäkokoisia säästöjä siltä sektorilta, tai miltään muultakaan on luvattu. Tyhmää, jos on luvattu, eikös nyt pitäisi vasta selvittää?
Lähetä kommentti