perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Uusi ajatus?

Joku (mahdollinen) uskollinen lukijani on saattanut huomata, että aika ajoin huvitan itseäni ja toivottavasti ainakin joskus muitakin nappaamalla paloja Suomalaisen Totuuden Äänenkantajasta, Keskustan verkkolehti Apilasta.

Ja tarjoillaan taas yksi, liittyen Vihriälän työryhmän globalisaatioraporttiin ja sen kommentointiin:
"Maan tulevaisuuden kannalta ei ole hyvä asia, jos poliitikot ja vaikutusvaltainen ay-liike tahtovat hiljentää uudet ajatukset herkkähipiäisellä "ei saa keskustella" -asenteella. Silloin yhteiskunta jämähtää paikoilleen, ikivanhoihin juoksuhautoihin. "

Ai, mikä tässä oli pielessä? Siitä olen samaa mieltä etteivät politiikot eikä ay-liike saa vaientaa keskustelua ja uusia ajatuksia.

Se nosti toista suupieltä hivenen ylöspäin, että Vihriälän poppoon paperin leikkaus, -kiristämis, työehtojen heikennys ja Tanskan mallin apinoimis ajatuksia tituleerataan uusina... Näitä nyt on meillä kohtuullisen usein jo ehditty esittää - ja niistä on jopa keskusteltukin. Joko verkkolehdellä on tynnyrissä kasvanut toimittaja - tai sitten Apollonkadulle ei kovin montaa lehteä tai uutispalvelua tilata tai vaihtoehtoisesti niitä ei lueta.

1 kommentti:

Ville Kopra kirjoitti...

Ei se vielä mitään että näin kirjoitetaan verkkolehti Apilassa, mutta kun täsmälleen samat argumentit ja lähes sanamuodotkin olivat Janne Virkkusen kirjoituksessa hesarissa raportin julkistamisen jälkeen ('ay-liike torjuu keskustelun mikä olisi tulevaisuuden vuoksi tärkeää...')

Virkkusen lukeminen saa aika useinkin savua nousemaan korvista. Joko hänen jutuissaan ei ole mitään mielenkiintoista, uutta ajatusta tai sitten jos jokin ajatus on olevinaan mukana niin se on jotain korkealla käsitetasolla leijuvaa diibadaabaa. Janne Virkkusen kirjoituksista tulee itse asiassa mieleen lukiopojan kunnianhimoiset maailmanselitykset äidinkielen kurssilla kirjoitetuissa esseissä.