lauantaina, lokakuuta 01, 2005

Hajasijoitusta

Nyt ei seuraa syvälle viiltävää analyysiä hajasijoituspolitiikasta, sen seurauksista ja valmistelusta. Ei edes erään maaseututaustaisen puolueen toimien arvostelua, vaikka sitäkin saattaa vielä myöhemmin esiintyä.

Valtakunnan valtalehti tietää kertoa, että demarit haluavat hajasijoittaa museoviraston. Museovirasto itse kovasti vastustaa, mikä ei tietysti ole missään mielessä yllättävää.

Sinänsä minulle on henkilökohtaisesti aivan sama, missä tuo virasto sijaitsee. Sitä vain jäin ajattelemaan, että jos hajasijoittaminen viraston mukaan heikentää merkittävästi yhteydenpitomahdollisuuksia, niin tarkoittaako se sitten sitä, että museovirasto ei ole enää suojelemassa Helsinkiä hengiltä (koskenee muitakin paikkakuntia)?

Juu, olen sitä mieltä, että suojelupäätöksiäkin tarvitaan, vanhaa rakennuskantaa pitää säästää. Mutta kaikkea vanhaa ei pidä eikä tarvitse suojella. On esimerkiksi täysin järjetöntä, että Pihlajamäen vanhoihin kerrostaloihin ei saa rakentaa suojelun takia hissiä - ihmisten kiusaamista.

Ei kommentteja: