maanantaina, lokakuuta 31, 2005

Tosissaan ?

Hesarin nykyisin jo ylitsevuotavan blogimassan Perässähiihtäjä eli Unto Hämäläisen presidentinvaaliblogi ruotii Kepun ylimääräistä puoluekokousta. Katsoin itsekin YLE24:ltä pätkän noita asettamista -ja ylistyspuheita.

Hämäläisen päätelmä on se, että Vanhanen on itse tosissaan vaaleissa. Samaa hän ei voi sanoa pu0lueesta.

Oma johtopäätökseni tuon kokouksen puheista on samankaltainen. Jos puolueella ja sen edustajilla on lähes jokaisessa puheenvuorossa tarve korostaa sitä, että "hei nämä ovat ihan oikeat vaalit" ja että "me olemme tosissaan" johon vielä lisätään vaimealla äänellä "Keskusta voi oikeasti voittaa nämä vaalit", niin ei siitä kovin määrätietoista ja voitontahtoista kuvaa välity.

Vanhasen voi ihan yhtä hyvin päätellä olevan tosisaan kuin ei-tosissaan. Hänen esiintymistyylinsä on sen verran persoonaton ja läsnäolematon, että mitään tunteenliikahduksia ei mahdu mukaan. Säntillisyydestään tunnettuna lienee kuitenkin tosissaan, ei anna itselleen muuta mahdollisuutta, kun on kerran mukaan lähtenyt.

On sinällään jo mielenkiintoista, että siitä, onko jokin puolue ja sen ehdokast tosissaan vaaleissa mukana, keskustellaan. Yleisesti ottaen tällaisesta ei pitäisi olla keskustelua. Aina oletuksen mukaan ollaan tosissaan ja täysillä mukana. Vaaleihin on myös suhteellisen turha lähteä, jos ei usko omiin tai puolueensa voitonmahdollisuuksiin.

Ei kommentteja: