maanantaina, lokakuuta 31, 2005

Kirjamessujen satoa

Lauantaina tuli vierailtua Kirjamessuilla vaimon ja pojan kanssa. Poika nautti messuista puolitoistatoistavuotiaan antaumuksella, paljon käytäviä joilla juosta, ihmisiä ihmeteltevänä sekä lastenhahmoja tavattavana. Kun vastaan tullut Muumi-mamma antoi pojalle muumikortin vei tämä sen vieressä patsastelleelle Muumi-papalle, tällä kun ei ollut yhtään korttia...

Mukaan tarttui myös (pieni) kasa kirjoja. Ensimmäisenä ostin Terry Pratchettin "Pienet Jumalat". Pratchett on armoitettu satiirikko, jonka Kiekkomaailma teokset ovat varsin antoisaa hekoteltavaa, loistava kielenkäyttäjä ja - sanotaanko nyt vaikka - ajatusten tulokulmien muuttaja. Pratchetin kirjoihin tutuistuin 1992, kun Finnconista ostin hänen yhdessä Neil Gaimanin (se mm. Sandman sarjiksien tekijä) kirjoittaman "Hyviä Enteitä", ehkä hauskin maailmanlopun teos, muuten.

Toisena mukaan lähti edukas "The Complete Hitchiker's Guide" eli Douglas Adamsin viisiosainen trilogia alkukielisenä yhteisteoksena, yhdellä pitkänovellilla ryyditettynä. Käsikirjaa ei ole alkuperäisellä kielellä tullutkaan luettua, joten halpana tämä oli suorastaan pakko-ostos.

Miekka ja Magia osastoon kirjahyllyn täydennystä tuli R.A.Salvatoren "Yönaamiot" seikkailupläjäyksen muodossa. Ei niin monimutkaisia juonirakenteita, viihdyttävää meleetä, taikoja ja seikkailua sitäkin enemmän. Minä nyt vain pidän näistä. Kyllä kunnon fantasiaseikkailu aina dekkarin hakkaa meikäläisen lukutouhuissa.

Ja vielä edullisena hankintana Dan Simmonsin "Hyperion", joka on tullut jo aiemmin luettua, mutta pääsi edullisella hinnalla kotihyllyyn hankittavien joukkoon.

Olen pistänyt merkille, että mitä enemmän työn puolesta joutuu lukemaan asiakirjallisuutta ja tekstejä, sitä enemmän hankin itselleni kotiin viihdepuolen kirjallisuutta. Filosofian ja politiikan hankkiminen on oikeastaan jäänyt turhankin vähälle.

Ei kommentteja: