torstaina, lokakuuta 06, 2005

Huomionarvoista

Saksan vaalitulosta seuraavat hallitusneuvottelut ovat edelleen enemmän tai vähemmän jumissa. Neuvottelut jatkuvat, ja kahden suuren koalitio näyttää entistä varmemmalta. Kanslerin nimestä ei kuitenkaan edellenkään ole mitään varmuutta.

Schröderin ilmoitus, että hän voi luopua kanslerin paikasta, jos SPD niin haluaa on pelin politiikkaa. Eihän SPD toki vielä tässä vaiheessa ole valmis kanslerin paikasta luopumaan. Schröder näyttää näin kuitenkin joustavalta, toisin kuin konservatiivit, jotka eivät ole kertoneet mistään joustamisvarasta omalta puoleltaan.

Saksan eikä Euroopan etu ole edelleenkään kahden suuren koalitio. En yksinkertaisesti jaksa uskoa, että se hallitus onnistuisi tekemään tarvittavaa ohjelmaa. Tietysti, jos se jotenkin onnistuisi, niin hallituksella olisi tarvittava poliittinen tuki.

Jos ette ole huomanneet valtalehti Hesarin vyörymistä blogien pitoon, niin ei se mitään. Nyt minäkin sorrun niitä linkittelemään. Kun nyt nimittäin blogijutun tekoblogin ja tiedetoimituksen blogin jälkeen HS alkoi julkaista potentiaalisesti erittäin mielenkiintoista blogia.

Kyseessä on politiikan toimittaja Unto Hämäläisen presidentinvaaliblogi. Hämäläisellä on sen verran hyvä perspektiivi, että kokemus asioista, jotta kommentointi voi olla sekä mielenkiintoista että värikästä. Ensimmäisten kirjausten perusteella Hämäläinen kommentoi, myös muuta politiikkaa vaalien sivussa. Huomionarvoista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan noin nyanssina täytyy mainita, että U. Hämäläinen on aikanaan ollut KNL:n puheenjohtaja.

Tästä huolimatta hän on hyvä toimittaja ;)