perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Tulee vielä kiviä kenkään

Hallituspuolueiden tähän saakka enemmän tai vähemmän kohtuullisesti toiminut yhteistyö tulee saamaan vielä kiviä kenkään, kun kunta- ja palvelurakenneuudistusta ruvetaan tosissaan toteuttamaan.

Päähallituspuolue maalaisliiton verkkolehti apila suomii tänään pääkirjoituksessaan demaripomo Heinäluomaa tämän kannanotoista kuntarakenteen uudistamiseksi. Tai siis Heinäluomaa ja demareita konaisuudessaan samalla.

Näkemykset uudistukset ovat hyvin kaukana toisistaan. Jos asiassa aiotaan tosissaan edetä, niin vastassa on vielä iso riita. Toivottavasti nyt ei vain mene lapsi pesuveden mukana ja jäädä kiinni malleissa siihen, miten ne valtapoliittisesti palvelevat kenenkin etua. Siltä nimittäin pahasti aina välillä näyttää.

Apila:
"Eero Heinäluoma on avannut nyt pelin ottamalla kantaa oman mallinsa puolesta, joka johtaisi rajuun kuntarakenteen muutokseen ja kuntien lukumäärän vähenemiseen. Heinäluomalta on syytä saada pian selkeä vastaus ja lista siitä, mitkä kunnat hän kuoppaisi. "

Haloo! Kai maalaisliitollekin pitäisi olla selvää, että kuntarakenne tarvitsee isoa remonttia, eikä näpertelyä. Se tarkoittaa väistämättä rajua pudostusta kuntien lukumäärässä ja kuntakentän organisoinnissa. Miksi ihmeessä ensi vaiheessa pitäisi vastata siihen, mitkä kunnat aiotaan lopettaa? Kai sen pitäisi tapahtua tarkoituksenmukaisuusperusteisesti ja niin, että kunnilla on itselläänkin mielipide asiasta, viimeistään pakon edessä. Ei kai Apollonkadulla pelota, että eräät tietyt yksinvaltaisesti hallitut kunnat lopetetaan...

Ei kommentteja: