Verkon totuuden äänintorvi, Maalaisliiton ylimmäinen bittivirtalipunkannattelija, Verkkolehti Apila kertoo:
"Keskusta voi olla tyytyväinen Vanhasen II hallituksen ensimmäisen budjettiriihen veroratkaisuihin, joissa on huomioitu ”köyhän asia”. "
Ja miten tämä tapahtuu:
"Ruoan arvonlisäveron alentaminen on sosiaalisesti oikeudenmukainen toimenpide, sillä siitä hyötyvät kaikki suomalaiset"
"Vanhasen II hallitus korjaa eläkeläisten verotukseen liittyvät ongelmat."
"Hallitus uudistaa perintöverotusta korottamalla verottoman perinnön alarajan nykyisestä 3 400 eurosta 20 000 euroon."
"Myös palkansaajien tuloverotusta kevennetään ja sen vaikutus on henkeä kohti 100-300 euron luokkaa. "
"Budjettiriihessä päätettiin myös verokiristyksistä. Energiaverojen korotukset tuntuvat kaikkien kansalaisten kukkarossa...Alkoholijuomien verotus kiristyy 10-15 prosentin verran..."
Juu-u, pakko sanoa, että kyllä ollaan niin vahvasti oltu köyhän asialla ettei ole tosikaan. Sosiaalista oikeudenmukaisuutta on se, että tehdään (järjetön) veronalennus, josta rikkaat hyötyvät enemmän kuin köyhät (ruokavero). Ulosmitataan sama raha korotuksilla(viina ja energia). Valehdellaan alentavan tuloverotusta, kun oikeasti tehdään inflaatiotarkistus ja pidetään samalla tasolla. Pienituloisempia eläkeläisiä toki autetaan.
Ja perinteisestihän perinnöt ovat olleet köyhien yksi suurimpia ongelmia.
1 kommentti:
Tuosta teemasta "perinnöt köyhän kansan ongelmana". Olisipa muuten melkoinen saavutus jos ay-liike joskus onnistuisi saamaan tavoitteilleen niin laajaa kannatusta kuin perheyritysten liitto.
Jos menet kyselemään reilun tonnin kuukausipalkalla sinnitteleviltä siivoojilta tai kansaneläkkeen saajamummoilta mikä on yhteiskuntamme suurin epäkohta, niin hyvin suuri osa antaa vastaukseksi perintöveron. Siis väki, joka tuskin edes haaveilee tilanteesta jossa voisi joutua sellaista maksamaan.
Lähetä kommentti