keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

Katainen kepittää kepulaisia

Kyllä maalaisliittoa luulisi harmittavan. Katainen antaa ennakkodataa budjetista - ja vie pisteet.

Perintöveron huojennus ja eläkeläisten veron korjaus saivat eilen "Jyrkin. Älä koske" leimat itseensä. Maalaisliitto ei mahda mitään koska kumpaakaan asiaa he eivät halua julkisesti vastustaa.

Harmi muuten sinällään että asioista, jotka olisivat tapahtuneet kaikissa hallituskokoonpanoissa, pystyy keräämään sangoittain pisteitä. Mutta sellaista tämä on, mitäs hirttäydyttiin raameihin viime hallituksessa.

4 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Samoin erikoista on se, että pystytään hehkuttamaan ja jopa kiistelemään asioista jotka on jo keväällä kirjattu hallitusohjelmaan.

B.t.w aika jännä oli meidän puoluesihteerimme ulostulo, jossa hän ilmoitti että vähäinen veronalennusvara on käyettävä työllisyyttä edistävällä tavalla. Samassa tiedotteessa hän kehui hallituksen päätöstä laittaa 200 milliä keski- ja hyvätuloisten eläkeläisten verojen alentamiseen. Eikö kukaan huomannut paradoksia?

Petteri Oksa kirjoitti...

Se on kait kivempi riidellä silleen, että tietää lopputuloksen... Voi loppumetreillä todeta, että katos perhanaan tossahan tämä lukee. Noo, tulihan viihdettä ainakin koko rahan edestä.

Eläkeläisten verotus on toki oikeudenmukaisuuskysymys. Mutta MFR:n kohdalla paradoksi on olemassa. Mitään parempaa tuskin olisin odottanutkaan.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Filosofina tiedät että "oikeudenmukaisuus" on kiinni siitä, miten se määritellään. Meillähän on valtava määrä erilaisin perustein verotettavia tulolajeja - miksi juuri työeläkkeiden ja ansiotulojen verottaminen yhtäläisesti on oikeudenmukaisuuskysymys? Minusta ne ovat luonteeltaan erilaisia tuloja mm. sen takia että työssäkäynnistä aiheutuu ihmisille erilaisia kuluja joista läheskään kaikki eivät ole verotuksessa vähennettäviä. Tästä asiasta on sinänsä turha jauhaa koska kaikki puolueet ovat liikuttavan yksimielisiä siitä että erilainen verokohtelu on ollut huutava vääryys. Minä olen sitten eri mieltä kaikkien puolueiden kanssa ;-)

Mutta missä on Eero? Miksi VM:n budjettiesityksestä räksyttäminen on annettu MFR:n tehtäväksi? Onko puolueen järjestöapparaatin hoitamisessa niin paljon porukkaa töissä että puoluesihteeri joutaa hoitamaan poliittista tiedottamista.?

Petteri Oksa kirjoitti...

Jeh, tiedetään. Minusta se vain nyt on niin, että eläketulo on myöhennettyä palkkaa, joten sen verotuksen tulee olla samalla tasolla ansiotulon kanssa. Siksi sanoin, että oikeudemukaisuus.

Eero on ollut näkymätön käytännössä siitä asti kun kohta kolme vuotta sitten valittiin puheenjohtajaksi. Miten hyvästä puoluesihteeristä voikin tulla surkea puheenjohtaja?