keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Neuvottelutulos

Kunta-alalle on juuri saavutettu neuvottelutulos. Kolme pääsopijajärjestöä ovat mukana ja ne yhdet - eli hoitajaliitot - miettii vielä.

Oleellisimmat: Palkankorotukset 11%, kustannusvaikutus 11,5%. Lisäksi maksetaan joululahjarahaa 270 eur nopeutetusta sopimisesta kaikille sopimusaloille. Vähän tarkemmin tästä.

Kyllä tämän kanssa voidaan elää. En olisi uskonut keväällä, että kunta-alalle on mahdollista saavuttaa tämän tasoinen tulos.

4 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Joo, varsin tyytyväiseltä vaimo vaikutti. Mua taas tympii se, että kunta-alalla tehdään 11%:n sopimus ja minun työpaikalla liittoni ei edes tavoittele kuin 7,5%:n korotuksia. Nyhveröt!

Muuten: kyllä ne hoitajat sopimukseen tulevat. Sen verran on tässä tullut työmarkkinakieltä opittua, että "asian harkitseminen" tarkoittaa sitä että neuvottelutulos hyväksytään. Jos olisivat edes julkisesti vähän kritisoineet niin sitten voisi olla vielä jotakin...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tulos kunta-alalle, hyvää duunia! -koobra

Petri Mustakallio kirjoitti...

Vedän edellisen kommenttini takaisin. Kyllä puheet ovat sen verran synkkiä olleet että eivät ne hoitajat sopimukseen tule. Lakko sieltä tulee.

Petteri Oksa kirjoitti...

Puheet ovat osin synkkiä, osin ei. Superin pj totesi mm. että tämä sama näytelmä nähdään sitten uudestaan kahden vuoden päästä kun on samoilla ohjelmilla uudet neuvottelut... Joko ei tule lakkoa tai sitten odotukset on koko lailla huonot.

Täytyy sitäpaitsi muistaa, että Tehy joutuu rahoittamaan lakon lainarahalla, ei mikään hyvä tilanne...