maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Kun me johdamme, sinä vikiset

Pertti Salolainen julistaa uusimmassa Suomen Kuvalehdessä jo tutuksi tullutta mantraansa Suomesta ja Natosta ja tähän jotenkin liittyvästä liittymisestä. En nyt mene tuohon (loppuun)kaluttuun substanssin, mutta yksi kommentti sai kyllä väristyksiä aikaan.

Salolaisen kommentti menee suurin piirtein näin:" Sillä ei ole mitään väliä, että Natojäsenyyden kannatus pyörii siellä 20-25% tuntumassa. Heti kun poliittinen johto alkaa viestittämäään, että Suomen turvallisuuden kannalta on parasta liittyä, enemmistö suomalaisista tulee tuon kannan taakse. Kysymys on vain poliittisesta johtajuudesta". Pilkunviilaajat älkööt vaivautuko, kommenti on eilen luetun mukaisesti ulkomuistista toistettu: pilkut ja sanat eivät ihan noin, mutta asiasisältö tasan noin.

Itsetunto tapissaan ja luottamus johtamiskykyihin kohdallaan. Arvio kansalaisten kyvystä ja halusta päättää asioistaan itse aikalailla alakantissa. Salolaisen mukaan siis ihmisten mielipiteillä ei ole mitään väliä, sillä jos jossain vaiheessa kaikki poliittiset johtajat kertovat yksimielistä tarinaa, niin kaikki - tai siis riittävä joukko enemmistöksi - syöksyy saman mielipiteen taakse. Kun maata johdetaan, niin kansalaiset kulkevat narussa.

Ihan kokonaan en kyllä tätä argumenttia osta. Mutta mielipiteenihän siis muuttuu, jos poliittinen johto alkaa minua tässä johtaa, spracht Savolainen.
******
Ja ennustus tälle viikolle: Ennenkuin viikko loppuu, on kunta-alalla sopimus. Sitä ovatko kaikki järjestöt siinä mukana, en kuitenkaan uskalla veikata.

Ei kommentteja: