perjantaina, elokuuta 12, 2005

Suuria tunteita ja politiikkaa

Onko politiikassa enää tilaa suurille tunteille? Henkilökohtaisesti juuri nyt voin sanoa, että on. Pohdinnan jälkeen tein vaikea ratkaisun ja päätin luopua kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenyydestä.

Elämä vie ja ihminen pyrkii vastaamaan siihen kykynsä ja ymmärryksensä mukaan.

Alla tänään helsinkiläisille sosialidemokraateille, jotka asian jatkosta päättävät toimittamani kirje:

Rakkaat toverit,

Kesän aikana tehdyn pitkällisen pohdinnan tuloksena olen tehnyt henkilökohtaisen ratkaisun erota kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenyydestä. Tämä saattaa tuntua yllättävältä ja niin sanotusti puun takaa tulevalta, mutta toivon kaikkien ymmärtävän ratkaisuni.
Suurin syy päätökseeni on ajan riittävyys perheelleni ja itselleni yhdistettynä muuttuneeseen työtilanteeseeni. Näyttää selvältä, että kokouksia jäisi jatkossa väliin usein työmenojen johdosta.
Lisäksi vuodenvaihteessa perheeseemme syntyy toinen lapsi, mikä muuttaa ajankäyttötarvettani melko suuresti. Olen jo nyt tuskaillut sen kanssa, että ilta-aikoja eli aikaa, jolloin ehdin olemaan perheeni kanssa, on piinallisen vähän. Tästä tunnen jatkuvaa syyllisyyttä.

Haluan ratkaisullani vapauttaa aikaa omaan ja perheeni käyttöön. Tunnen tuskaa tästä ratkaisusta, sillä olin ottanut tämän luottamustehtävän kunniana vastaan ja ajatellut luonnollisesti sitoutuvani koko nelivuotiskaudeksi siihen. Edelleen aloin tuntea ahdistusta siitä, että tilanteeni estää tehtävän kunnollisen hoidon. Jokaisen luottamustehtävässä toimivan on pystyttävä panostamaan tehtävään riittävä määrää aikaa ja muita resursseja. Nyt katson, että minulla ei enää tätä mahdollisuutta riittävässä määrin ole.

Kun nyt olen ajatellut ajankäyttöäni ja tullut siihen ratkaisuun, että karsintaa on tehtävä, niin ajattelin, että on reilua niin helsinkiläisiä sosialidemokraatteja kohtaan kuin luottamustehtävän kunnollisen hoidon kannalta, ilmoittaa eropäätöksestäni mahdollisimman pian. Edelleen koin reiluksi tiedottaa päätöksestäni yhtä aikaa niille tovereille, jotka jollakin tavalla liittyvät asian jatkokäsittelyyn.

Olen työmatkojeni takia sopinut, että varajäseneni hoitaa kaksi seuraavaa kokousta joka tapauksessa. Olen tänään postittanut eropyyntöni kaupunginkansliaan.
Politiikkaa en itsestäni saa ulos - enkä halua saada - ja haluan jatkossakin olla osallistumassa sosialidemokraattien toimintaan ja vaikuttamiseen eri tasoilla, sekä olla käytettävissä, jos käyttöä löytyy, erilaisissa tehtävissä. Nyt oli kuitenkin vaikean henkilökohtaisen päätöksen paikka.

toverillisesti,

Petteri O.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Se vaati selkärankaa tehdä vaikeita päätöksiä. Monet kaunistelee totuutta, jättää päättämättä ja toivoo ettei kukaan huomaa, tai sitten siirtää vastuun jollekin muulle. Et syyllistynyt yhteenkään yllämainittuihin.

Enenkuin voi todella kantaa vastuuta "yhdessä" oli se sitten järjestö, työpaikka, taikka potkupallo joukkue on kyettävä kantamaan vastuuta itsestään ja omista teoistaan. Sen teit. Se on esimerkillinen teko, josta moni voisi ottaa oppia.