torstaina, huhtikuuta 19, 2007

On otettava vastaan, mitä annetaan

Suomelle on annettu uusi hallitus ja hallitukselle ohjelma. Kansa ulos kodeistaan kadulle riemuitsemaan! Noh, liikettä, mitä siellä kuhnitaan?

Ministerinimistä voisi kirjoittaa, ilkeillä tahi spekuloida paljonkin, mutta en taida viitsiä - paljoa. Väyrynen valittiin maalaisliiton sisäisen linnarauhan takia, pidetään eri fraktiot ojennuksessa. Ja Väyrynen sitäpaitsi mitään uhkaillut sanoessaan, että painuu takaisin Brysseliin, jos ei valita merkittävään luottamustoimeen. Minusta se oli ihan selkeä lupaus - jota ei nyt valitettavasti lunastettu.
Vielä kun joku kertoisi, mihin asemaan kokoomuksen sisällä perustuu S.Lindenin valinta ministeriksi. Muistini mukaan moni kokkarikin pitää Lindeniä kyvyttömänä ja kädettömänä. No ei siinä mitään, jos rajallisesta joukosta valittiin kuitenkin paras.

Hallitusohjelmaahan nyt ei tietysti saa lukea kuin piru raamattua, eihän. Tai siis ei ainakaan yhtä harvoin. Siitä nyt yksi ihan pienen pieni huomio. Hallitusohjelma sanoo, että "kaiken työnteon ja yrittämisen pitää olla kannattavaa".

Juu, kovin tavoiteltavaa tietysti - varsinkin työnteon osalta. Mutta miten kaikesta yritystoiminnasta tehdään kannattavaa. Valtio ottaa yrittäjäriskin kannettavakseen? Tai sitten Pekkarisen taloudellisen suunnittelun ministeriöltä lähtee kannattamattomaan yritykseen heti sopivan kokoinen tilaus, kun yritys näyttää jäävän kannattamattomaksi. "Maukka tässä moi, joo, me tilattais nyt semmonen miljoonakappaletta niitä teidän värillisiä muovipussinsulkijoita. Joo, ne voi taas lähettää tonne varastolle. Soitellaan"

Ei kommentteja: