keskiviikkona, marraskuuta 16, 2005

Ministeriä erottamassa

Eilen useammassakin viestineessä julkaistu tiedotteeni ministeri Rajamäen linjasta suhteessa turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttajiin aiheutti melkoisen mylläkän. Puhelimet ja sähköposti ovat suoltaneet palautetta - paljon.

Valtaosa palautteesta on ollut kielteistä - hyvin kielteistä. Mukaan on mahtunut muutama suoranainen uhkaus ja erittäin suuri osuus rasistista sontaa. Asiallisesti kritisoiviakin kommentteja on tullut. Myönteistä palautettakin on tullut, korkealtakin yhteiskunnalliselta taholta.

Minä olisin sosialidemokraattisena ministerinä huolissani siitä, että palautteessa oli paljon avoimen rasistista mielipidettä, jossa todettiin ministerin olevan hyvä jätkä, kun yrittää hoitaa "sosiaalipummit" Suomesta ulos. Olisin hyvin huolissani, jos saisin tältä porukalta kannatusta.

Kysymys on siitä, että jokainen, niin pakolainen, siirtolainen, maahanmuuttaja ja turvapaikanhakija on ihminen. He ansaitsevat kaikkien ihmisten tavoin oikeutensa ja inhimillisen kohtelun. Siihen ei kuulu leimaaminen "turvapaikkashoppailun" ja "rikollisen" leimoilla. Ei tänne pyrkivä ihminen ole sen enempää potentiaalinen rikollinen kuin kukaan muukaan.

Asiaan varmasti palataan vielä. Odotan nyt tuleeko Rajamäeltä reaktiota asiaan. Jos ei tule, niin erovaatimukseen palataan.

---

Ihan eri asiana. Iltapäivälehdistä se toinen tiesti kertoa, että kokoomuksen risteilyllä tapeltiin naisista. Niinpä niin, sellaisia nuo työläiset ovat, juovat viinaa ja tappelevat naisista.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maailman ongelmia ei ratkaista päästämällä Suomeen jokainen, joka keksii hakea täältä turvapaikkaa.

Petteri Oksa kirjoitti...

Ei, ei niin.

tuomoj kirjoitti...

Tämä tammi jaksaa yllättää

Petteri Oksa, sinä jaksat yllättää minut aina toisinaan. Kirjoituksesi oli loistava ja reaktioista päätellen se oli juuri sitä, mitä moni on kaivannut (ja sitä totuutta mitä oikeisto ei halua kuulla). Se, että “paskaa lentää tuulettimeen”, on tietenkin normaalia, kun räväyttelee. Se on kuitenkin tarpeellista nykyisessä poliittisessa todellisuudessa ja Demarinuorten tulee säilyttää paikkansa yhteiskunnan ykköskriitikkona. Sellaisena kriitikkona, joka ajattelee, ennen kuin sanoo ja sanoo ajatellen. Se on politiikan tekemistä aidoimmillaan, ihmiseltä ihmisille. Kiitos Petteri, että osoitit vahvuutesi puheenjohtajana.

Anonyymi kirjoitti...

..mutta niille joille turvapaikka tarjotaan, on tarjottava Suomen kansalaisen perusedellytykset elää ja etsiä onneaan. Meillä on jo porvarit ja duunarit, toista luokkajakoa ei kaivata. Ei ainakaan ministerin toimesta. Petterin lausuntoon on tästä näkökulmasta katsottuna helppo yhtyä.

Nyt vain sattuu olemaan niin, että jos tulee kovin erilaisesta kulttuurista, niin vaikka tarjoat mitä, niin ei onnistu Suomessa työnteko. Tulija voi olla valmiiksi sitä mieltä, että olemme alempiarvoisia ja vääräuskoisia. Luokkajako tummat ja valkoiset on jo olemassa. Se on luonnollista, koska evoluutio on rakentanut ihmisiin ominaisuuden suosia kaltaisiaan.

Ranskalaiset tarjosivat uudet tornitalot. Eikös mitä, pian ne slummiutuivat.

Mustien ja islamilaisten sopeutuminen on valkoisten rakentamaan kulttuuriin on epäonnistunut kaikkialla.
Ranska kokeili sulauttamista, ei onnistunut. Ruotsi monikulttuuria, ei onnistunut. Ainoa ratkaisu on sallia myös yksikulttuuristen maiden olemassaolo.

Eurooppalaiset unohtavat myös Islamin tavoitteen alistaa koko maailma. Ei ole mitään rauhanomaista yhteiseloa. Heti kun muslimien määrä kasvaa, alkavat pyrkimykset muuttaa muuta väestöä. Niin käy kaikkialla. Pitäisi ymmärtää, että Islam on hölynpölyä joka vetosi aikoinaan aavikoiden rosvoheimoihin.

Jos maailmaan halutaan järkeä, niin silloin ainakin vihauskonnoilta pitää poistaa niiden arvovalta-asema. Olisi hyvä tiedostaa, että Muhamed oli pedofiili, joka naiskenteli vaimoaan tämän täytettyä 9 vuotta. Vihauskontoja ovat sellaiset aatteet, jotka eivät suvaitse muita uskontoja tai pyrkivät alistamaan koko ihmiskunnan.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotan maahanmuuttajaongelmaan ratkaisua, jossa kaikki tulijat arvioidaan. Jos ei ole sopeutumiskykyä, suvaitsevaisuutta tai kysyntää työmarkkinoilla, henkilö ei tule menestymään Suomessa. Siksi häntä ei voi päästää Suomeen.
Työllistymisen tulee tapahtua heti maahansaapumisen jälkeen. Mitä järkeä on ottaa maahan ihmisiä työttömiksi. Otetaan vain sellaisia, jota työllistyvät ja joiden taidoille on kysyntää.

Pakolaisuutta on käytetty oikotienä päästä asumaan Suomeen. Jatkossa Suomen saapuneet turvapaikanhakijat voitaisiin lähettää 24 tunnin sisällä jonnekin Afrikkaan, minne perustetaan yhdessä muiden EU-maiden kanssa turva-alueita. Niissä turvapaikanhakijat saisivat turvan, koulutuksen ja voisivat tehdä töitä. Turva-alueelta voisi hakea siirtolaisviisumia mihin tahansa maailmaan. Näin menetellen kenenkään ei kannattaisi repiä passeja ja tekeytyä pakolaiseksi. Ja ne jotka pääsisivät Suomeen siirtolaisiksi, olisivat päässeet reilusti.
Ja sittenkun suomalaiset näkisivät jonkun ulkomaalaisen päässeen Suomeen, niin kaikki tietäisivät, että kyse on reilusta pelistä.

Maahanmuuttajille ei tule myöskään antaa mitään erityisetuja. Sosiaalivirasto voisi lainata kolmen ensimmäisen kuukauden vuokrarahat ja ne pitäisi maksaa takaisin palkasta. Kun näin meneteltäisiin, kukaan ei voisi sanoa, että maahanmuuttaja elää siivellä eikä maahanmuutaja voi tekeytyä avuttomaksi ja syyttää kaikista ongelmistaan suomalaisia.

Ehdottomasti tulee lopettaa kaikki puheet suomalaisten rasismista. Maahanmuuttajat uskovat ne ja ryhtyvät vihaamaan suomalaisia. Ja siitä se vihankierre alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

tuomo järvelä sanoi jo kaiken, mitä minullakin olisi ollut sanottavana. ei muuta kuin eteenpäin. muut toverit saisivat ottaa mallia, nyt oksa kyllä yllätti positiivisesti.

itse olen nähnyt ihmisiä, jotka itkevät järkytyksestä jouduttuaan suomeen. luulivat pääsevänsä johonkin muuhun maahan eikä keskelle kylmyyttä ja -ikävä kyllä- rasisimia. se siitä turvapaikkashoppaamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

" itse olen nähnyt ihmisiä, jotka itkevät järkytyksestä jouduttuaan suomeen. luulivat pääsevänsä johonkin muuhun maahan eikä keskelle kylmyyttä ja -ikävä kyllä- rasisimia. se siitä turvapaikkashoppaamisesta. "


Jos joku pakenee henkensä hädässä väkivaltaa ja nälkäkuolemaa, niin luulisi kyllä Suomen tarjoamien ilmaisten asuntojen, huonekalujen, vaatteiden, koulutuksen ja ruokarahojen kelpaavan. Vai onko se kuolemakin parempi vaihtoehto näille itkijöille. Ei tunnu aidolta pakolaisuudelta.

Eikö näillä itkijöillä ollutkaan hätää kotimaassaan. Tuollainen itkunvääntäminen kyllä on lapsellista, kun eivät päässeet sinne minne halusivat. Minne he halusivaf, johonkin mainosten ja elokuvien ihmemaailmaan? Tuohan on selvää mukavuuspakolaisuutta.

Olivatko itkijät somaleita. Seuraavan kerran kun tapaat heidät, kerro heille, että Somalimaassa on rauhallista ja siellä puhutaan somaliaa ja uskonto on islam ja muutenkin on kivaa ja lämmintä eikä ole suomalaisia häiritsemässä. Googlaamalla nettiä löytää lentoyhteydet.

Unknown kirjoitti...

Kiitos suoraselkäisestä kannanotosta. Rajamäelle näytettäköön ovea.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri tekee ajatusvirheen moittiessaan Rajamäkeä. Kyseessä on Petterin puolelta nuoren miehen uho ja kiivailu. Ja tietysti temppu saada mainosta itselleen ja mitenkäs se muuten onnistuu, kun projisoimalla omat harhakuvitelmansa johonkin arvostettuun henkilöön.

Ajatusvirhe on erityisesti se, että Petteri näyttää uskovan kaikkien Suomeen pyrkijöiden olevan rehellisiä kunnon ihmisiä. Se minkä Petteri täysin unohtaa on, että maahanmuuttajissa on suvaitsemattomia suomalaisiin vihamielisesti suhtautuvia ihmisiä. Toivottavasti he eivät raiskaa Petterin sukulaisia ja ystäviä.

Tottakai aiheettomat turvapaikanhakijat ja rikolliset pitää käännyttää. Eikä ole mitään järkeä päästää maahan väkeä, jolla ei ole edellytyksiä pärjätä työelämässä täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Petterin kampanjointi Rajamäkeä vastaan on valtapeliä. Petteri uskoo saavansa valtaa ja asemaa yrittämällä heittää lokaa Rajamäen päälle. Ei ole uskottavaa
varsinkin, kun maahanmuuttajien kanssa on todella ongelmia koko Euroopassa.

Elämme ehkä tällä hetkellä Euroopassa hyvin suuren konfliktin alkuvaihetta. Asia on niin epämiellyttävä, että siltä ummistetaan silmät. Media sensuroi uutisia, mutta onneksi internetin ansiosta sananvapaus toteutuu.

Kiinnostava blogi saattaa olla monille "vaarauskoinen.blogspot.com". Se on suomenkielinen ja hyvin toimitettu.

Tässä näyte sen sisällöstä:
Vääräuskoisen kommentti: Kalifaattia, shariaa ja länsimaiden islamisoimista terrorismilla ja sodilla kannattava Hizb ut-Tahrir on kielletty lähes kaikissa arabimaissa, Venäjällä ja Saksassa. Suvaitsevat Pohjoismaat sen sijaan ymmärtävät että turvapaikanhakijoiden täytyy saada säilyttää oma kulttuurinsa....

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuutto johtaa ongelmiin. Lontoon ja Madridin pommi-iskut ehkä vielä moni muistaa.

Tässä kuvia eräästä iskusta Ammaniin:
http://cryptome.org/amman/amman-bomb.htm

Jos emme estä kiihkoilijoiden pääsyä Suomeen ja vähennä Islamin vaikutusvaltaa Suomessa, samankaltaisia kuvia saamme pian ehkä Helsingistäkin.

Islamistit eivät tunne käsitettä suvaitsevaisuus. Lopullinen tavoite on maailmanlaajuinen kalifaatti. Mitkään myönnytykset, toisten suomalaisten syyllistäminen rasisteiksi ja rahan avokätinen vastikkeeton jakaminen Suomessa eivät poista islamistien tavoitetta. On vain kaksi tapaa hoitaa ongelma. Joko pidämme Suomen suomalaisena tai antaudumme täysin.

Petterin ministeriin kohdistamat eroamisvaatimukset edistävät lähinnä rikollisen ja suvaitsemattoman maahanpyrkijäaineksen asiaa.

Kirjoitinko rikollisen.... kyllä vielä on Suomessa rikos leikellä pikkutyttöjen sukuelimiä ja ommella tyttö umpeen odottamaan hääyötä, jolloin sulho sitten avaa terävällä veitsellä taatusti impyen morsion.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri,

Luitko Rajamäen vastineen HS:n mielipideosastossa 24.marraskuuta. Kyllä sinä Petteri nyt olet munannut itsesi. Käytöksesi on tyypillistä laumaeläimille. Aina silloin tällöin joku nuori sonni haastaa johtauroksen toivossa, että saa lauman johdon itselleen.

Mikä minun mielestäni on sinussa kyseenalaista oli Rajamäen leimaaminen. Ja tietysti sekin on ikävää, että saatat olla valmis heikentämään suomalaisten asemaa Suomessa suosimalla ulkomaalaisten maahantuloa.

Et sinä Petteri ole niille maahantulijoillesi mikään esikuva ja johtajahahmo. Eivät ne sinua äänestä, jos saavat oman ehdokkaan. Olet heille suomalaisen vääräuskoinen maitonaama ja ihmisenä arvoton. Vaimosi ei pääse edes uimaan samoilla uimavuoroilla suojattiesi kanssa.

Käypä katsomassa blogia fjordman.blogspot.com

Petteri Oksa kirjoitti...

Tuota, tuota. Olen miettinyt, että miten tähän palautteeseen pitäisi reagoida, keskustelu on saavuttanut tyypillisen tilanteen, jossa se ei etene mihinkään.

Vallasta ja haastamisesta kirjoittavat voivat unohtaa argumenttinsa, katsokaas kun minä en tule olemaan seuraavissa vaaleissa ehdolla mihinkään, enkä muutenkaan ole pyrkimässä uusiin tehtäviin missään.

Asia on edelleen sama: Rajamäen pitäisi selittää puheensa, pyytä anteeksi - tai jos tähän ei pysty niin erota.

4qu4r1u5 kirjoitti...

Tämä on vähän tällaista eri arvomaailmojen välistä taistelua. Itse edustan lähinnä sitä solidaarisempaa puolta. Pidän hyvänä sitä, että turvapaikkoja tarjotaan niitä tarvitseville, mutta en sano, että muiden pitäisi ajatella samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Petteri hyvästä kannanotosta!

Anonyymi kirjoitti...

Jos Suomen valtionjohto saa vapaasti esittää moisia kommentteja ilman että siitä syntyy keskustelua tai kritiikkkiä tuntuvat asiat olevan kovin huonolla tolalla. Puhumalla turvapaikkashoppailusta jne. kannustetaan aina ehdottoman negatiiviseen mielekuvaan Suomeen muuttaneista ulkomaalaisista. Pakolaisten, maahanmuuttajien ja siirtolaisten joukossa on rehtejä ja vähemmän rehtejä ihmisiä niinkuin on meidän suomalaistenkin joukossa. Valitettavasti usein näkee kuinka ihmiset tekevät täysin tuntemattomista ihmisistä johtopäätöksiä vaikkapa heidän ulkonäkönsä perusteella tietämättä mitään näiden ihmisten taustasta. Huolestuttavaa on kun julkisesti vahvistetaan negatiivisia mielikuvia ulkomaalaisista. Kun heistä julkisuudessa luodaan kuva sosiaalipummeina jne. saavat myös maassa pitkään oleskelleet ja suomalaistuneet osansa kanssaihmistensä rasismista pelkästään poikkeavan ulkonäkönsä puolesta. Valitettavan esimerkki sattui kohdalleni juuri tänään: Ollessani kaupungilla suomalaisen ystäväni ja hänen pitkään Suomessa asuneen portugalilaisen avomiehensä kanssa päätti eräs ohi kulkenut täysin sivistyneennäköinen ja tavallinen "herrasmies" alkaa kritisoida ystävääni kumppanin valinnasta huutamalla esimerkiksi "Oletko ajatellut kuinka rumia teidän lapsistanne tulee". Luulisin että hän luuli ystäväni miestä arabiksi hieman ruskettuneemman ihonvärin ja tumman tukan takia ja päätti siksi ottaa asian omakseen.

Tuomas Tuure kirjoitti...

Miten Demarinuoret voi säilyttää asemansa valtakunnan ykköskriitikkona kun se ei sellainen ole koskaan ollut. Luulin, että tuo postaus on ironiaa, muttei kai sitten.