maanantaina, toukokuuta 16, 2005

Kovat on keinot

No niin, uuden työpaikan kanssa on työsopimus allekirjoitettu joten homma on sitä myöten putkessa. Aloitan siis työssä 1.6.

Taisin joskus jo aiemmin mainita, etten ihan tarkkaan ymmärrä mistä Paperin työkiistassa on kysymys. Ymmärrän että työnantajapuolella on kova halu ottaa käyttöön kaikki vuoden päivät ilman muita kuin huolloista johtuvia alasajoja. Ymmärrän että työntekijäpuoli vastustaa tätä, onhan nykytilanne toki työntekijöiden näkökulmasta parempi.

Sitä en ymmärrä miksi työnantajilla on niin kovat keinot käytössä? Miksi juuri nyt? Onko tuotanto sellaisessa vaiheessa, että Suomen tehtailla voidaan kiristää lisää tehokkuutta ja paikata tuotantoaukot sitten muiden maiden tehtailla? Työnantaja on tosissaan, kun se työsululle pelottelee. Yleensähän se vain valittaa, että lakot käyvät kovin kalliiksi. Tässä tapauksessa siis työnantaja tulee käymään itselleen kovin kalliiksi työsulun muodossa.

Ehkä työnantajien todellinen motiivi vielä jossain vaiheessa paljastuu. Toivottavasti se ei ole pelkkä sapelinkalistelunhalu, "näytetään niille työntekijäpuolella kuka todellisuudessa määrää"

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Morjensta kapitalismin kehdosta.

Täällä seurataan äärimmäisen suurella mielenkiinnolla papeririitaa. Löytyy muuten yllättävän hyvin kuuntelijoita kommarikepupankkiirin mielipiteille ;)

Petteri Oksa kirjoitti...

Voit varmaan syöttää niille mielenkiintoista "dataa" asiasta... Musta alkaa pikkuhiljaa tuntua, että työsulkua käytetään näin voimakkaasti aseena, jotta paperinhinta saadaan nousemaan ylös. Loppuvuoden voitot kuittaavat työsulun aiheuttamat tappiot