keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Onnellisesti pihalla ja hassuja tapoja

Tänään olen kolmen viikon isyysloman jälkeen ensimmäistä päivää töissä. Kyllä sitä on onnellisesti pihalla, kun muut ovat ottaneet juoksevat asiat hoitaakseen, ovat juuri kokouksissa ja tiedostoja ei näy missään yhteisissä kansioissa. Sitä tietää, että tekemistä olisi paljonkin, mutta ei osaa käydä tekemisen kimppuun, kun ei ihan tarkkaa tiedä, että mitä juuri nyt pitäisi alkaa tehdä. Hyvä hetki blogata, toisin sanoen ;)

Vastailen nyt sitten Meten esittämään meemihaasteeseen: Säännöt ovat seuraavat: Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Viisi omituista tapaani:
Tämä oli yllättävän vaikeaa, vaikka kuinka mietin niin mitkään tapani eivät vaikuta erityisen omituisilta.
1. Hoitotuotteet. Onko se nyt niin omituista, vaikka ei yleistä olekaan, että mies käyttää ihonhoitotuotteita. Sain kyllä kummastelevia katseita, kun viimeksi risteilyllä ollessani ostin silmänympärysvoidetta. Tuttavat väittivät etteivät tiedä muita miehiä, joka sellaista käyttäisi. Mene ja tiedä, ehkä miehet eivät vain paljoa huutele käyttämistään tuotteista.

2. Kahvi. Kahvinjuonnissa ei Suomessa sinällään ole mitään omituista, kaikkihan sitä kittaavat. Homma vain menee omalta kohdalta niin, että kotona pitää saada juoda tupla/tripla lattea tai au lait'ia (siis kaksin tai kolminkertainen määrä espressoa/ranskalaista paahtoa kahviin) ja töissä ja muuten juon oikeastaan pelkästään sitä 'tavallista' kahvia. Kotona normaali kahvinkeitin on ollut kohta vuoden käyttämättömänä kaapissa.

3. Nettipelit. Tämäkin on omituista vain oman tuttavapiirini puitteissa. Kovin moni ei ymmärrä, kun työpäivän aikana käyn säätämässä jalkapallomanageroinnin tai muutaman muun nettipelini säätöjä. Nämä ovat minun ajatusbreikkejäni kesken työpäivän ja kuuluvat normaalin rytmitykseen, ei niihin kauheasti aikaa kuitenkaan mene.

4. Sinappi ja hernekeitto. Hernenkeittoon kuuluu tietysti sinappi monen mielestä, mutta minusta hernekeitto ei ole mitään ellei siihen saa laittaa sinappia sen verran, että keitto muuttuu väriltään vaaleanvihreäksi. Hernekeiton pitää maistua puoliksi sinapilta ja puoliksi herneiltä.

5. Mustamakkara. Omituisuudet sikseen, mustamakkara on suomalaista pyhää perinneruokaa, sitä on saatava vähintään parin viikon välein. Tampereella vielä asuessani se ei ollut outoa, tosin sielläkin perustin opiskelijayhdistykseeni mustamakkarajaoston. Onneksi Helsingissäkin on nykyään valistuneita kauppoja, joista saa tuoretta mustaa ainakin kerran viikossa.

Voi kiesus, kun minä olen tylsä.

Haaste lähtee eteenpäin seuraaville henkilöille: Mirka, Esa, Arto, Mirva ja Antton.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

Minä tätä vähän pelkäsinkin... pitääpä pohdiskella. Pari tulee heti mieleen... Ilmaantuu blogiin piakkoin :D

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Samma här. Eli tulossa on;)