perjantaina, helmikuuta 03, 2006

"Hei, mä äänestän natoa!"

Eduskunta valitsi eilen puhemiehensä. Äänestys salissa on yleisesti ottaen muodollisuus, sillä paikkajako on aiemmin sovittu ryhmien kesken ja ryhmät ovat sitten päättäneet ketä valitsevat. Vaalissa kuitenkin sai äänen myös "Nato".

Voi kiesuksen kiesus, rakas vitsikäs anonyymi kansanedustaja! Kyllä minä ymmärrän, että joku protestoi yleisissä vaaleissa ja äänestää Aku Ankkaa tai uudempaa Conan O'Brian suosikkia. Mutta että valittu kansanedustaja viitsii eduskunnassa äänestää Natoa... Kannattaisi varmaan harkita työnteon aloittamista sen sijaan, että vääntää alakoululuokan vitsejä äänestyspaperille.

Eihän tämä nyt mikään ongelma ole, jonkun edustajayksilön tyhmyyttä vain.

Kokonaan eri asia ovat ne, jotka vaalissa antavat ääniä muille kuin ryhmiensä sopimille edustajille. Siinä on mahdollisuus hiljaa protestoida valintoja vastaan ja osoittaa, että joku ei nauti täyttä luottamusta. Äänestys on ihan kelpo tapa tehdä se. Varsinkin jos äänestäjät ovat myös ihan rohkeasti puhuneet ryhmissään valintoja vastaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

naulan kantaan petteri. muistini mukaan ääniä on eduskunnassa männä vuosina saanut mm. "kalkkarokäärme" (en vain muista ketä tällä ilmaisulla solvattiin) ynnä muut tuntemattomat suuruudet. en voi ymmärtää, miten joku ke:ksi valittu voi tuolla tavalla pelleillä. meille ainakin opetettiin koulussa, että ennemmin tyhjä lappu kuin asiattomuuksia tms.

Petteri Oksa kirjoitti...

Juu, käyttäytymisongelmia on edustajilla muutoinkin. Eduskunnassa vierailevat koululuokat tai niiden opettajat ovat välillä ihmeissään suuren salin metelistä ja hälinästä. Kiva viesti koululaisille, joille pitäisi opettaa luokassa käyttäytymistä, kun istuntosalissa käyttäydytään sellaisella tavalla, että istunnon seuraaminen on taustahälystä johtuen vaikeaa.