perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Vaalit.Nyt.

Jos ette ole sattuneet huomaamaan, niin presidentinvaalit ovat ensi sunnuntaina. Tajusin tänään, että vaalipäivästä tulee omakohtaisesti erikoinen. En mene mihinkään vaalivalvojaisiin,-juhliin yms. Tämä siis yksinkertaisesti tästä meidän pienestä vauvasta johtuen, ei pysty, eikä raaski lähde kotoa mihinkään. Siitä on vuosia, kun olen viettänyt minkään vaalipäivän kokonaan kotona - tai kokonaan selvinpäin.

Näin jälkijättöisesti ihmettelen sitä keskustelua, mikä nousi, kun Halonen taustajoukkoineen vahvisti pyrkivänsä valintaan jo 1. kierroksella. Luulisi, että kaikki ehdokkaat pyrkivät siihen. Tällä kertaan ilmeisesti vain Halosella on jotain mahdollisuuksia tähän. Kai kaikkien ehdokkaiden toive olisi voittaa vaalit mahdollisimman pikaisesti. Lisäkierrokset eivät ole sen demokraattisempi tapa, mutta eivät ne myöskään vähennä demokratiaa.

Mahdollisena näiden vaalien tulevaa luotaavana asiana kannattaa tarkkailla Perussuomalaisten Soinin kannatusta. Viimeiset gallupit ovat antaneet 4%, mikä ei siis ole mitään, mutta tuolle puolueelle paljon. Ei ole ihan mahdotonta tehdä skenaariota, missä tästä lähti uuden smp:n todellinen nousu. Eikä ole ihan mahdotonta, että tämä Soinilla ja kumppaneilla on koko ajan ollut mielessäkin.

Ei kommentteja: