keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

Loka lentää !

Ou jee! Presidentinvaalit alkavat saamaan suorastaan atlantin takaa lainattuja kierroksia. Toisaalla (ilmeisesti kokoomusnuoret) levittävät täysin tuulesta temmattua tekstiviestikampanjaa Halosen vappupuheesta joskus vuonna 1976. Väittävät siinä, että Halonen olisi kannattanut Suomen liittymistä NL:ään. No, Halonenhan ei koko Vappuna sillä torilla edes puhunut.

Toisaalla Halosen kampanjapomo Markku J. Jääskeläinen syytti Niinistöä kirjastomaksujen esittämisestä Suomeen. Täysin totuudenmukaisesti Niinistö tämän tyrmäsi. Tosin tyylipisteitä ehdokkaalle ei valunut siitä, että hän syytti Halosen rakennelleen ulkoministerinä kalliita lähestystöjä, vaikka samaan aikaan Suomessa leikattiin sosiaaliturvaa. Ilmeinen vitsi? Huono sellainen tosin.

Nyt toivon todella, että kampanjat alkavat vuokrata lumitykkejä ja tykittää fundamentalistikannattajiaan, päällikköjään ja ehdokkaitakin. Homma valahtaa kansaomaisesti sanoen reisille, jos tämä näin jatkuu. Varsinainen kunnianosoitus demokratialle.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti demarinuoripomo Oksalla on otsaa myös osoittaa kokoomusnuorten olleen toiminnan taustalla, mikäli näin kehtaa väittää tai vihjailla.
Itse tiedän, että asia on toisin. Kokoomusnuorten taholta on pidetty tarkasti huolta, että perätöntä juttua ei levitetä ja ikävä - molempia ehdokkaita haittaava - juoru katkaistaan välittömästi.

Niinistön kampanjointia viedään eteenpäin faktoilla ja asiallisella pelillä. Tästä pidetään kiinni jatkossakin.

Mette kirjoitti...

Sinut on haastettu meemiin! Säännöt ovat:

Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

tuomoj kirjoitti...

No se on nyt aivan yhdentekevää, kuka juoruja levittää. Kampanjointi toiseen ehdokkaaseen liitettävillä asiayhteyksistä irrotettavilla negaatioilla ei ole missään nimessä rakentavaa.

Vaalien tulisi perustua asioihin ja näkemyseroihin, ei populistisiin viittauksiin ehdokkaiden menneisyydestä. Eikä varsinkaan tekaistuihin tarinoihin.

Tapa soimata toista, kun oma ei pärjää avuillaan - ei ole politiikkaa, se on raukkamaista asioiden populisoimista.

Tuohon Hämäläisen kommenttiin -- jos sanoo "kaiketi" se yleensä tarkoittaa oletusta. Vihjailuksi sen voisi laskea, jos Petteri kertoisi "kuulleensa asiasta kohtuullisen luotettavasta lähteestä" tms.

Mitä tulee tuohon kokoomusnuorten linjaan asioiden perättömästä käsittelystä.. niin kyllä se Nurmelan kommentointi Häkkisen kirjoitukseen oli juuri sitä, mitä Hämäläinen kieltää KNL:n tekevän.

Häkkisen ironinen sanaleikki Debatissa oli irrotettu konkreettisesti asiayhteydestään ja rakennettu populistiseksi ristipistoksi SONK:n suuntaan. Jos sinisten lasien läpi lukee, niin löytäähän siitäkin populisoitavaa toki.

Antti Kökkö kirjoitti...

Kirjoittelin asiasta omaan blogiini.