torstaina, tammikuuta 29, 2009

Ei automaattista jatkoa Rehnille!

Suomen nk. pääministeri Vanhanen käväisi eilen kylässä Brysselissä. Juttelivat komission ylikomissaari Barroson kanssa mukavia. Kiva.

Kaksi asiaa. Vanhanen (toisti) kannatuksen Barrosolle jatkokaudelle komission johdossa. Eikö nyt kuitenkin voisi odottaa eurovaalien tulosta ja kunnioittaa sitä. Jos vaalit (edelleen) antavat sellaisen koalition jatkaa, joka pitää nykyisen ylikomissaarin vallassa, niin siitä vaan. Mutta jos vaalit päätyvät toisenlaiseen lopputulokseen, niin veturia pitää vaihtaa. On järjetöntä hirttäytyä jo etukäteen kannatamaan nykyistä toimen hoitajaa hoitamaan toimea jatkossakin.

Toisaltaa maalaisliitolla on ollut vakaan hallinnon kannattajan asenne jo aina Kekkosen ajoista saakka. Se hoitakoon, jolla toimi on, kunnes kuolee. Sama pätee myös "omaan" komissaariimme Olli Rehniin. Vissiin ihan pätevä kaveri, mutta olisi kyllä mukavaa, jos Suomenkin komissaari nimettäisiin eurovaalien tuloksen mukaan. Ei ole perusteltua antaa automaattista jatkokautta Rehnille.

Jos sattuisi käymään niin, että sosialidemokraatit voittavat vaaleissa, niin kyllä minä sinne demarin Rehnin sijasta haluaisin. Ihan sama, vaikka Ollilla komissaarikokemusta onkin. Kyllä sosialidemokraatti aina maalaisliittolaista pätevämpi on - arvomaailman vuoksi. Tietty jos kokoomus voittaa, niin pysyköön Rehn paikallaan - mieluummin hän kuin Stubb.

1 kommentti:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Ei siinä mitään kummallista ole, että Vanhanen Rehnin jatkon puolesta liputtaa. Se on kummallista että oppositiopuolue SDP:kin on jo hyvin varhaisessa vaiheessa päätynyt samalle kannalle. Muistaakseni paheksuin silloisen puheenjohtajan Heinäluoman Rehnin jatkoa tukevaa lausuntoa blogissani noin puolitoista vuotta sitten. Nykyinen puheenjohtaja on valitettavasti antanut komissaarikysymyksestä saman sisältöisen lausunnon. Mitä syytä SDP:llä tosiaankaan on tukea kepulaista nimeä? Olkoonkin niin että Olli Rehn on se kaikkein tuettavin kepulainen (mikä ei vielä ole paljon).

Realiteetti nyt kuitenkin on, että seuraava komissaari on Suomen hallituksen esittämä ehdokas joka ei varmasti ole kukaan demari. SDP voisi kuitenkin vetää esiin nimen, jonka pätevyyttä olisi kenekään vaikea kyseenalaistaa: Teija Tiilikainen.