keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Älä ihmettele enää

Hälsningar från Uppsala. Täällä ollaan kunta-alan ammattilliittojen pohjoismaisen yhteistyön merkeissä. Yllättävänkin hyvä seminaari tähän asti, vanhoihin kokemuksiin nähden.

Mutta, mutta. Jos ihmettelit, että miksi Tehy ei koskaan sopimusneuvottelujen kuluessa kertonut tavoitteitaan, älä ihmettele enää.

Jos olet joskus puolella ajatuksella ihmetellyt, mitä Tehy tarkoittaa puhuessaan jäsenistään 'ihmeidentekijöinä', älä ihmettele enää.

Molemmat asiat selittyvät taivaita hipovalla palkankorotusvaatimuksella, 24 % !. Eihän tuollaista voinut aikaisemmin sanoa ääneen, nyt olisi jo monta viikkoa ryöpytetty heitä. Ja vaatiihan se pienen ihmeen, että tuollaisiin päästäisiin.

Sanotaan, että se ei ole hullu, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Pakkoa sanoa toivovansa, että maksaja ei ole kovin hullu.

2 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Joo...o. Päivän Demaria lukiessani tuli kyllä mieleen että onko nyt SDP:n linja se että oppositipolitiikan nimissä demarien on tätä hanketta tuettava?

Omituista teatteria tosiaan. Istutaan pitkän aikaa kuntapöydän neuvotteluissa ilman että on aikomustakaan siellä mitään sopimusta tehdä. Ei kerrota omista intresseistä muuta kuin että työnantajan tarjoukset eivät kelpaa. Sitten kun sopimus on tehty ja allekirjoitettu uhataan ensin työtaistelulla ja sitten lopuksi kerrotaan vaatimukset.

Petteri Oksa kirjoitti...

Tämä on niin modernia neuvottelupolitiikkaa, että olen ilmeisesti liian vanha sitä ymmärtämään.

SDP:n osalta tilanne on se, että ollaan menty siihen ansaan, että tehyä pitää sympata oppositiopolitiikan nimissä. Väliäkö sillä, kuinka järkevää asioidenhoitoa se on...