perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Rattijuopolle raippaa railakkaasti

Näyttelijä, jonka nimikirjaimet muodostavat itäisen naapurimme entisen valtionimen, tai siis näyttelijän kohtalo rattijuopon kanssa, on käynnistänyt (taas) aiheellisen keskustelun liikennekurista ja rangaistuksista.

IS kertoo tänään asiantuntijan sanoin, että lisää raippaa rattijuopoille. Kyllähän se rangaistus pitää tulla, mutta auttaisivatko pidemmät vankeustuomiot asiassa. Todennäköisesti eivät. Ne pahentaisivat montaa kiinniottotilannetta, koska poliisia pelättäisiin enemmän, karkuun mentäisiin lujempaa.

Ihmismieli kun on valitettavasti sellainen, että humalassa ei kauheasti ajatella mitään ikävää, kuten rangaistuksia tai humalassa ajelun mahdollisia seurauksia.

Rangaistuspuolella pitäisi mennä enemmän siihen omaisuus -ja henkilökohtaisuuspuoleen käsiksi. Auton menetys valtiolle, kokonaan - ei vain määräajaksi. Tai jos olet jonkun muun autolla liikkeellä, auton arvon maksaminen ja niin edelleen. Ajokortti lopullisesti pois (tiedetään, sitten ajetaan kortitta). Alkolukot ja niin edelleen. Eivät nämäkään toimi tai tee asiassa autuaaksi, mutta toimisivat tehokkaammin kuin vankeusrangaistukset.

Ei kommentteja: