tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Irakgate: osa salaliittoteoria

Iso-H kysyy - ihan oikeutetusti - Jäätteenmäen todisteiden perään tämän väitettyä, että hänen eroamisensa pääministerin paikalta johtui salaseura SDP:n salaliitosta hänen syrjäyttämisekseen.

Kaikki puolueet harhaantuvat likaisiin temppuihin aina joskus - siinä ei varmaan kenelläkään ole mitään epäselvää. Mutta että joku kuuluisa likaisten temppujen osasto olisi voinut suunnitella ja toteuttaa operaation, jossa jo kauan ennen vaaleja olisi jotenkin saatu TP:n kanslian kepulivirkamies faksaamaan pyytämättä ja yllätyksenä dataa Annelin faksinumeroon. Ihan vaan siitä syystä, että jos nyt maalaisliito sattuisi voittamaan vaalit ja jos nyt sitten vielä päädyttäisiin punamultahallitukseen. Ja sitten voitaisiin käräyttää pääministeri Ilta-Sanomien toimittajan tehokkaalla avustuksella, niin sitten voitaisiin kaataa se hallitus ja saada pääministerin paikka takaisin...

Jos Jäätteenmäki todella uskoo, että jollaikin sd tahoilla on tällaisen suunnittelun ja toteutuksen kyky, niin on vaikea kuvitella miten hän pystyy toimimaan politiikassa millään tavalla. Minusta tuntuisi erittäin musertavalta kamppailla tuollaista koneistoa vastaan. Todennäköisempi selitys on katkeruus, jossa on helppo löysin perustein syyttää toisia, kuin ajatella omia tekosia.

Niin, ja sekin lienee kaikille selvää, että siinä vaihessa kun Annelin countdown pikalähdölle valtioneuvostosta oli käynnissä, tuli useammalle kuin yhdelle demarivaikuttajalle mieleen, että voisiko tätä tilaisuutta käyttää hyväkseen pääministerin värin vaihtamiseksi. Siihen - toisin kuin tuohon yllä kuvattuun operaatioon - ei kovin vilkasta poliittista mielikuvitusta vaadita.

Ei kommentteja: