torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Rikollinen julkinen valta

Kunta-alan ammattijärjestöt haluavat laittomat määräaikaisuudet pois. Tämähän on jo vanha viesti, julkisen alan olisi alettava itse noudattamaan lakeja määräaikaisuuksien käytössä.

Nythän tilanne on se, että kunnat ja valtio sekä julkinen valta muutoinkin on pahimpiä määräaikaisuuksien ketjuttajia ja muuten väärinkäyttäjiä. Poliitikoille pitäisi olla kestämätöntä se, että se sektori työmarkkinoita, joka edes jotenkin on suorassa kontrollissa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon nähden, rikkoo eniten tästä säädettyjä lakeja.

Jostain kohtaa päätöksentekoketjua puuttuu joko tahtoa hoitaa asia kuntoon - tai sitten puuttuu osaamista. Itse väittäisin, että molempia. Monelta päättäjältä loppuu rohkeus kesken, kun pitäisi rahapulaa tai muuta teknistä perustetta käyttävä virkamies komentaa päätöksellä kuriin ja esimerkiksi vakinaistaa työsuhteita. Tällaiset päättäjät eivät ole luottamustoimensa arvoisia.

Julkisen vallan on pikkaisen paha mennä vaatimaan kovaan ääneen toimia yksityiseltä sektorilta kun omaakaan pesää ei saada kuntoon.

Ei kommentteja: