perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Intellektuellismin juhlaa

Ensin pitää tietty ihmetellä sitä, että Lipposen mielestä maassamme ei ole alle viiskymppisiä intellektuelleja. Paavo on kuitenkin tavannut allekirjoittaneen. Pöh.

Tästä kirjailusta, tahi kirjallisesta provokaatiosta on siis kyse. Kirjailijalla on kirjailijan vapaus, mutta en ymmärrä miksi kansakunnan kaapin päälle päässyt ihminen haluaa itsensä sieltä alentaa vittuilemalla ns. älyköille. Voi hyvinkin olla, että Lipposen kirjassa on todellinenkin ajatus - tai pitäisi olla, jos Paavo edelleen on kunnossa.

Älykköjen ja älyllisyyden etsiminen on kuitenkin vähän turhaa hommaa. Ajattelijoita on jos heitä on - ja koulutusjärjestelmä sekä yhteiskunnallinen tilanne heitä tuottaa. Muitakin kuin jo seniilit Donner, Jakobson ja Klinge.

3 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Paavo Lipposen kirjaa - kuten kirjoja ylipäänsä - kannattaa arvioida kirjan itsensä, eikä siitä tehtyjen iltapäivälehtijuttujen perusteella. Tuo henkilöiden arviointiosuus, varsinkin sen v....ilupuoli kattaa varsin suppean osion kirjasta ja senkään tekstit eivät ole niin raflaavia kun ne sijoittaa kontekstiinsa kirjassa (iltapäivälehtien lööppiotsikoiden sijasta). Toki perinteistä ja taattua Paavoa ne silti ovat.

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Jep, jatketaan Petteri debattia, kun olet lukenut kirjan. Kannattaa, median kautta saa melko lailla vääristyneen kuvan.

Petteri Oksa kirjoitti...

Kuten tuossa tekstissä lukee, epäilin alun alkaenkin, että kirjassa on jokin todellinen ajatus...

Kirjan saatan lukea jos joku sen joskus lahjoittaa. Mitään en siitä kyllä maksamaan ajatellut käydä.