lauantaina, tammikuuta 29, 2005

Kaupunkia suunnittelemassa

Olen nyt kahden kokouksen verran päässyt toimimaan uudessa luottamustoimessani kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä. Klisee, mutta pakko todeta, että tämä on äärimmäisen mielenkiintoista. On ollut ilo huomata kuinka pitkälle viedysti kaupunkia suunnitellaan.
Suunnittelu ei ole vain sitä, että kaavoitetaan jokin alue toimistoille, asunnoille, teollisuudelle tai virkistykselle, vaan myös suunnittelua ja miettimistä siitä, minkälainen kaupunkirakenne palvelee parhaiten Helsinkiä tulevaisuudessa ja miten uutta teollisuutta ja yritystoimintaa saadaan tänne sijoittumaan.
Nyt nopeasti, ensi torstain kokoukseen, tulevia kaavoja ovat mm. Myllypyron uusi puinen kaupunkikylä ja liikuntapuiston uusi kaava. Kaupunkikylä on mielenkiintoinen hanke, jossa tehdään uutta puurakentamista Myllypyron metsäalueelle. Suunnitelma näyttää hyvältä, mieleen tuli, että tuonne voisi itsekin muuttaa. Ei se ongelmaton ole, miten alueella säilyy virkistyskäyttö ja ovatko lähelle vesitornia kaavoitetut asunnot järkeviä.

Nettisivuni ovat myös uudistumassa. Oksa.info:n alta löytyy nyt sekä omani, että Mirkan sivut eli omat sivuni osoiteessa www.oksa.info/petteri ja mirka www.oksa.info/mirka

Ei kommentteja: