keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Kasaan

Kisat kasaan. Väkinäiset onnittelut Italialle. Ranska oli finaalissa huono.

Englanti. En kirjoittaisi tästä, ellei Jukka olisi kehottanut minua muualla esittämäni kommentin jälkeen palamaan helvetin tulessa. Lyhyesti sanottuna kommentoin niin, että Englannin tippuminen oli oikein ja että he tarvitsisivat oman Basteninsa.

Sillä pelillä oli ihan oikein, että Englantti tippui. Resursseja ja kykyjä on paljon parempaan. Iltalehdessä olleessa sarjakuvassa tiivistettiin Englannin ongelma aika hyvin:
- "Englanti tippui. Se on Wayne Rooneyn vika"
- "Totta. Mitähän se ajatteli kun teki niin kuin teki?"
- "Mitä sä oikein meinaat? Ettäkö meidän Wayne olisi oikein ajatellut?"

Yksilölliset kyvyt eivät riitä. Tekniikan lisäksi tarvitaan peliälyä, ja taktiikka jota joukkue pystyy noudattamaan ( tai suostuu). Joko Englannin "tähdet" pitäisi laittaa kuriin, tai tehdä Bastenit ja tiputtaa heidät pois joukkueesta tai tarvittaessa istuttaa penkillä. Sitten Englanti voisi pärjätäkin ja 1966 voisi olla taas. Nih.

Yllätykset. Ei ollut. paitsi Italian mestaruus.

Afrikka. Ei ollut vieläkään Afrikan aika, kyllä se sieltä tulee. Ensi kerralla sitten (mielellään Kamerun kiitos)

Taso. Riittävä. Vähäisestä maalimäärästä ei kannata valittaa. Jos jalkapalloa katsoo maalien takia, on jonkun sorti pervo, pelin kokonaisuudesta pitää pystyä nauttimaan, ilman että odottaa vähintään 90 minuuttia maalia.
Ei mitkään huippukisat kumminkaan.

Se siitä.

lauantaina, heinäkuuta 08, 2006

Pronssiottelun konnuus

Olen juuri tällä hetkellä katsomassa mm-jalkapallon pronssiottelua. Konnuus on siinä, että olen samalla vaimon serkun häissä. Ilmoitin jo hyvissä ajoin - vaimon aavistamatta - että voin sitten viedä pojat nukkumaan, saat olla juhlimassa. Eli pääsin katsomaan peliä rauhassa kylmän oluen kera.

Konnuus on vielä siinä, että vaimo on vähintään yhtä innokas jalkapallon katsoja kuin minäkin. Hän ei vain osannut ennakoida tätä ottelua. Saksa-portugali on sitäpaitsi henkisesti tärkeämpi ottelu minulle kuin finaali, jossa on pakko kannattaa Ranskaa, jottei Italia vahingossakaan voita. Eikä varmaan voitakaan, kun ottelua ei ole voinut sopia ennalta. Sitäpaitsi maailmanhistorian paras palloilija Zidane ansaitsee mestaruuden, kun hänen joukkueensa on vahingossa finaaliin päässyt.

Muutoin kesäloma menee hyvin ja jatkuu vielä tovin. Merkintöjä ilmaantuu jos on ilmaantuakseen, onneksi kannettavassa on nykyisn tietoliikennekortti (hdspa).